USA:n siitosoriit

Tilanne juuri nyt kauden 2020 jälkeen. Mukaan ei oteta jo Pohjois-Amerikasta poistuneita oriita. Samoin eläkkeelle jääneet (Conway Hall, Credit Winner) on jätetty pois.

 1. Muscle Hill

Kuningas on selkeästi paras! Edeleen hyvät prosentit ja tähtiä tulee vuodesta toiseen. Sperman laatu on laskenut ja astutusmäärät jopa puolittuvat huippuvuosista, mutta huippuja tulee edelleen. Maailman Paras Siitosori!

 1. Chapter Seven

Ainoa todellinen haastaja Muscle Hillille. Sijoituspaikka New Yorkissa tuo huonomman tammakannan, mutta oikein hyvä ori tuottaa kuitenkin tähtiainesta vuodesta toiseen.

 1. Cantab Hall

Vanha ori ei luovu pakastaan! Cantab jopa ohitti parhaan poikansa Father Patricin tässä listassani. Prosenteissa paras ori, kun kaikki varsat ravaavat ja useimmat voittavat ainakin kerran… ja jo nuorina! Cantabista on nopeasti kehittymässä aivan huippuluokan emänisä hyvän oman tuotannon ohessa.

 1. Father Patrick

Tuotannossa on paljon Cantab Hallin kaikuja. Kaikki varsat osaavat ravata! Yllättävän iso osa varsoista on pienehköjä, mikä heikentää arvioita siitosoriina. Pikkutammat viedään nyt muille oriille. Toinen ikäluokka ei ollut ensimmäisen vertainen, mutta ori on huippuluokkaa kuitenkin.

 1. Muscle Mass

Muscles Yankeen toinen huippupoikaheikon sperman t siitoksessa on noussut lähellä parhaita kuten oletettiin jo muutama vuosi sitten. Kanadasta löytyi ilmeisesti lopullinen koti ja jopa Kadabra on nyt kanveesissa. Kanadan tammakanta tuskin tuo mahdollisuutta nousta tästä korkeamalle, mutta tämä on oikeasti hyvä ori.

 1. Kadabra

Kanadan kuninkaan tuotannossa alkaa ikä ja aika viimein näkyä. Hyviä varsoja tulee edelleen, mutta alamäki on väistämätön jopa Kadabralle. Kausi 2021 on luokkaantumisen takia vaarassa astutusten suhteen.

 1. Southwind Frank

Ensimmäiset varsat ovat nyt 2-vuotiaita. Ne eivät ole kauneimpia tai aikaisimpia, mutta luokkaa näyttää olevan ja varsat tulevat maaliin asti. Valitettavasti ikäluohat jäävät pieniksi heikon sperman takia.

 1. Bar Hopping

Southwind Frankin tavoin tälläkin Muscle Hillin pojalla on ensimmäinen 2-vuotisikäluokka tulessa 2020. Varsat ovat hyvän kokoisia, kevyitä ja moderneja. Juostakin osaavat ja huonoja ei juuri ole. Ehkä tähän asti Southwind Frankin varsoilla näyttäisi olevan piirun verran kovempi luokka.

 1. Swan For All

Andover Hallin pojista paras. Ori astuu Indianassa, missä hallitsee ylivoimaisesti. Muutama varsa eksyy silti Grand Circuitiin ja ihan kohtuu tuloksin. Isot astutusmäärät ja oman osavaltionsa parhaat tammat pitävät Swan For Allin näissä asemissa vielä pitkään.

 1. Royalty For Life

Kanadan tulokset eivät ole hassumpia Kanadassa. Ilman huipputammoja operoiva ori on selkeästi positiivinen periyttäjä!! Varsat ovat tyylikäitä ja hyvärakenteisia.

 1. Triumphant Caviar

Ohioon tulee uusia oriita, mutta tavallisilla tammoilla ja pienillä määrillä Triumphant Caviar tekee mahdottomasta totta ja on Ohion paras periyttäjä! Rajallinen sperman määrä rajaa mahdollisuudet hyvältä oriilta. Isäänsä parempi siitosori!!

12. EL Titan

Hieno ori kovasta ikäluokasta. Valitettavasti ikäluokat ovat pieniä eikä sinällään hyvä farmi Blue Chip New Yorkissa eikä omistaja satsaa oriin tukemiseen. Ilman huipputammoja ja tammamäärää ei USAn markkinoilla saa mahdollisuuksia. Tulevaisuus ei lupaa ruusuja ja menestystä, vaikka oriilla olisi kyllä kykyjä parempaan.

13. Archangel

Hieno Credit Winnerin poika on kelpo periyttäjä Kanadassa! Tämäkin ori tekee hyvää ilman huipputammoja.

14. Trixton

Suuret odotukset ja kaikki taustat kunnossa. Mutta tulokset ovat pettymyksiä vaikka ori ei ole aivan huono. Tammavarsat ovat paljon oriita parempia!

15. My MVP

Kukaan ei odottanut mitään, mutta tulokset ovat positiivisia! Asiallinen periyttäjä Ohion tammoille

 1. Uncle Peter

Ohiossa odotettiin Uncle Peteristä uutta kuningasta, mutta varsat ovat pehmeitä, vaikka osaavatkin ravata. Pettymys isolla määrällä ja Ohion parhailla tammoilla.

 1. Andover Hall

Vanha Andover on kokenut iän vaikutukset. Tammojen määrä on pieni ja vaikka hyviäkin tammoja tulee astutettaviksi, niin tulokset eivät vain riitä nuoria vastaan. Andover voi kuitenkin jättää edelleen hyvämkin varsan!

 1. Muscle Massive

Hambovoittaja, joka ei ollut varhaislahjakas. Tämä näkyy varsoissa. Monet varsat ovat isän tavoin kömpelöitä ja raskaita! Mutta hyvä on sitten ihan hyvä kun se syntyy

 1. Guccio

Yankee Gliden poika yrittää haastaa Swan For Allia Indianassa, mutta vastus on liian kova.

Pohjois-Amerikassa on edelleen oriita, joissa olisi suurikin kapasiteetti. Yleensä syy ongelmiin on sperman laadussa tai sijoituspaikassa. Tai molemmissa kuten Southwind Spiritin kohdalla. Muscle Hillin huippulahjakas poika astuu Ohiossa pikkufarmilla ei saa montaa varsaa vuodessa. Varsat ovat lahjakkaita ja kilpailevat hyvällä maineella! Southwind Spirit onkin lisan JOKERIKORTTI.

MAS