Jujubee, tuntematon supertähti

Kuinka moni tätä lukevista tietää Jujubeen? Ei moni? Silti kyseessä lienee paras 3-vuotias ravuri maailmassa. Ori, jolla ei ollut mitään toivoa taustan puolesta ja josta silti tuli loistava.. Ori jonka kilpailunäytöt tekevät siitä mahdollisen voittajan kaikkiin tuleviin kilpailuihin Prix D’Amerique ja Elitloppet mukaan lukien.

USAssa on tosi lahjakkaita 3-vuotiaita: Venerate suurin lupaus, mutta ne laukat ja viime aikoina polvilyönnit… Dancinginthedark M: Suuret lahjat, mutta luonne ja kova suu. Sitten on terve ja hyvä Captain Cory, jonka lahjat eivät kuitenkaan riitä näille koville, jos ne toimivat. Mutta Captain Cory toimii ja voittaa. Ja kuitenkin se jää kaikkien asiantuntijoiden mielissä kauaksi Jujubeen taakse! Kuitenkaan oriit eivät ole edes kohdanneet.

Captain Cory koluaa nyt isoimmat kisat ja voittaa usein. Jujubeetä ei ole maksettu kuin muutamaan kisaan. Mutta oriit ovat nyt juosseet kaksi kertaa samalla radalla samana päivänä. Ja Jujubee loistaa luokallaan… Svanstedt on varmasti onnellinen siitä, ettei Captain Cory joudu Jujubeen mankeliin. Tietysti lopullinen paremmuus nähtäisiin vasta kohtaamisessa, mutta Jujubee näyttäisi olevan parempi kaikessa. Hienompi, nopeampi, parempi ajaa sekä kovempi vauhtikestävyydeltään!

Mitkä ovat sitten Jujubeen taustat?

Isä Creatine astuu USAssa, eikä saa isoa tammamäärää eikä huipputammoja. Silti tulokset ovat hyviä. Mutta Andover Hallin poika ei kiinnosta tammanomistajia. Ori jättää hienoja ja hyvän kokoisia varsoja, jotka osaavat ravata!

Emä ei ole erikoinen. Tamma oli nopea ja vahva, mutta ei vain osannut ravata kaarteita. Emälinja on vanhaa jenkkiä ilman hyviä tuloksia… No David Raymond joskus monta polvea sitten.

Sukusiitosaste Jujubeellä on yli 17%! Lähin kertaus on DONERAILIIN. Lisäksi täyssiskoihin Canne Angus ja Amour Angus… Ja siis tietty Garland Lobelliin. Eli oriin suku on jotain, mitä ainakaan minä en olisi suositellut, vaikka Creatinestä pidänkin kovasti!

Jujubeetä treenaa pikku treenari, jolla ilmeisesti on kolme hevosta treenissä. Ainoa paikka missä hän voi ajaa, on kivikova kilparata. Ympäri vuoden vain tuo rata! Silti Jujubee on pysynyt terveenä ja yrittävänä.

Jujubee on ilmoitettu vain pariin kisaan, mistä vastikään tuli 253 000 dollarin palkintosumman omaavassa Pennsylvania Sire Stakes finaalissa murskavoitto. Edellisessä lähdössä Hambopäivänä Jujubee teki The Meadowlandsin rataennätyksen voittaessaan reilusti yli sekunnin kovemmalla ajalla kuin Hambon voittanut Captain Cory! Koko aikaero tuli loppusuoralla, jonka Captain Cory tuli 10-vauhtia ja Jujubee 06-vauhtia. Jujubee ravasi silloin ajan 08,2.

On ihan selviö, että moni Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta yrittää ostaa Jujubeen. Eikä hinnallakaan ole niin väliä… Tämähän voi osoittautua maailman parhaaksi ravihevoseksi.. tai sitten ei. Mutta ori on erittäin vakuuttava: Nopea, terve, hieno, hyvä ajaa ja erittäin vahva. Ainoa heikkous on peritty emältä: vaikeissa kaarteissa Jujubeellä on vaikeuksia. Mutta eihän Kouvolaan tai Ouluun tarvitse ilmoittaa. Solvalla, Vincennes, Mikkeli ja Milano sopivat hienosti Saa nähdä suostuuko omistaja myymään… Ostajia olisi jonoksi asti.

PS. Jujubee on mahdollista maksaa mukaan ainakin Breeders Crowniin ja ehkä Kentucky Futurityyn isolla sakkomaksulla.