USAn uusia oriita

Astutuskausi lähestyy ja tamman omistajat janoavat tietoa uusista oriista. Erityisesti USAssa aloittavista ja Pohjolassa usein tuntemattomista! Näissä on usein halpojakin ja mielenkiintoisia monelle kasvattajalle.

On ehkä väärin laittaa näitä järjestykseen, mutta teen nyt kuitenkin näin! Vain ne orit joista tiedän jo varsoja syntyneen, mutta ei vielä kilpailleen.

1. Walner

Chapter Sevenin poika jolla oli poikkeuslahjat! Erisukuinen tämän päivän kovimmille tammoille, joten syndikointi sujui poikkeuksellisen hyvin ja omistajakaarti takaa markinoiden parhaat tammat ja kasvattajat.. Ja sitä kautta myös valmentajat ja omistajat!

Näillä pohjilla kaikki muu paitsi Muscle Hillin ja Chapter Sevenin haastaminen huipulla tuntuu pettymykseltä!

2. Tactical Landing

Muscle Hillin poika ja supertamma Mission Breafin täysveli. Laukkasi 2-vuotiaana, mutta sirryttyään Takterille teki unohtumattomia esityksiä. Monen mielestä Tactical Landing olisi ollut hyvin potentiaalinen Prix D’Amerique voittaja aikuisena… Vaikea voitettava kun pystyi pitämään 09-vauhtia yllä jatkuvasti. Todelinen hyökkäysvaunu joka olisi järkyttänyt Ranskalaisten mielikuvaa jenkkihevosista jatkaessaan kilpauraansa!

Hyvä syndikaatti ja laadukas sperma takaa hienot tammat ja kasvattajat. Siis potentiaalinen huippuperiyttäjä (vaikka ei nuo kaikki onnistu!).

3. Greenshoe

Ehkä kaikkien aikojen nopein ravuri. Rauhallisena pysyessään jokseenki lyömätön ylivoimasen nopeutensa ansiosta. Father Patricin hienona poikana hiuka erisukuinen mikä auttaa USAssa. Sijoituspaikka Pennsylvanissa ja Hanover Shoe Farmille on varmasti etu. Syndikointi ei ylihinnoittelun takia onnistunut täysin, mutta ori sai luonnollisesti silti täyden kirjan aloittaessaan… Ja kovin moni jäi ilman paikkaa Hanoverin valitessa paikan saavat tammat. Iso potentiaali ja voisi hyvin olla myös sijalla 2.

4. Six Pack

Iso ja kevyt. Oli oikein hyvä heti 2-vuotiaana ja pystyi ravaamaan kovaa 2-vuotiaana jopa 800 metrin radoilla. Oli ikäluokkansa paras 3-vuotias, mutta The Hambletonianissa kaikki meni pieleen. Sitten Svanstedt päätti kilpailla terveellä oriilla vielä 4-vuotiaana, mikä USAssa pudotti oriin arvoa siitoksessa. Varsinkin kun 4-vuotiskausi päättyi tolpparivin jälkeen tappioon ylivoimaiselle 3-vuotiaalle Tactical Landingille.

Ori astuu kovimmassa paikassa New Jerseyssä, missä vastassa on Muscle Hill, Walner, Trixton (2020 asti) ja nyt vielä  Propulsion jne. Mutta ori oli hyvä, vaikka ei supertähti kuten nuo 3 ensimmäistä.

4. International Moni

Love You ori jonka emä on kaikkien aikojen paras tamma Moni Maker… Mutta International Moni hävisi aina isot kisat eikä saanut huippumainetta. Silti isolta osalta ranskalainen ori legandaarisesta emästä saa paöjon tammoja, vaikka ei parhaita. Hanover Shoe Farms jaLindy Farms taustalla on kuitenkin paras lähtökohta siitosuralle

5. What The Hill

Muscle Hillin poika jonkin verran erisukuisesta emäpuolesta. Oli The Hambletonianissa ensimmäinen maalissa, mutta ei saanut voittoa hiukan erilaisen tuomion takia. Varsat osasivat todella ravata videoilla! Sijoituspaikka Ohiossa tuo hyvän määrän tammoja, mutta tammojen laatu ei ole edellisten luokkaa.

6. Resolve

Muscle Hillin poika joka nähtiin Elitloppetissakin. Ei kuitenkaan tähtiainesta radoilla vaikka hyvä olikin. Varsat olivat kuitenkin positiivisia rakenteeltaan ja raviltaan.  Sijoituspaikka Kanadassa jossa tammoen taso ei ole USA luokkaa.

7. Devious Man

Monen mielestä Credit Winnerin paras poika ja vielä huippuemästä! Ei ollut radoilla paras mutta oli aina lähellä kärkeä ja teki parhaansa. Hienot varsat. Treenikommentit positiivisia. New York sijoituspaikkana voi olla suuri plussa kunhan varsat pääsevät ravilla kaartet vaikeilla radoilla. Ei saanut huipputammoja kosk jenkeille Credit Winerin poika on historiaa. Voi olla hyväkin ori

8. Crazy Wow

Erinomainen kilpahevonen. Hyvä emäsuku ja hieno yksilö. Mutta kasvattajat eivät ehkä anna mahdolisuutta Crazedin pojalle. Varsat ovat hienoja kuten on isäkin. Vain isä estää suremman suosion USAssa. Astui pari vuotta New Yorkissa ja on nyt Kentuckyssä

9. Helpisontheway

Chapter Sevenin hyvän kokoinen poika. Sai paljon tammoja Indianassa, jossa tammojen taso ei ole kova eikä vastus ole oriissakaan tasokas Swan For Allia lukuunottamatta. Isä tuo suosion. Chapter Seven on oikeasti koko maailman TOP3 ori!


10. Long Tom

Kevyesti ravaava Muscle Hillin poika joka astuu Ohiossa. Halpa maksu toi hyvän määrän tammoja Pohjois Amerikan suurimmassa kasvatusosavaltiossa (määrä). Mutta tammojen taso ei ollut huippua.


MAS