Syksyn huutokaupat Pohjois-Amerikassa


On taas aika myydä vuotiaat varsat suurissa huutokaupoissa. Alla pyrin arvioimaan kaikki oriit varsojen keskihintojen perusteella. Muutaman kuukauden päästä nähdään olinko oikeassa.

1. Muscle Hill

Maailman paras siitosori 2010 luvulla on tässäkin kohdassa ylivoimainen ykkönen. Kilpailjoilla on paljon tehtävää, että ne pääsisvät edes lähietäisyydelle!

2. Father Patrick

Yksi kaikkien aikojen suurimmista lahjakkuuksista ottaa nyt loikan ylöspäin. Ensimmäinen ikäluokka myytiin 2017 ihan kohtuullisilla hinnoilla, MUTTA tuo ikäluokka oli suhteellisen pieni, huippukasvattajat puuttuivat ja varsat olivat New Jerseyn osavaltiosta. Toiseen ikäluokkaan kaikki paranee paljon. Huippukasvattajat ovat nyt mukana, varsoja on kaksinkertainen määrä, osavaltio vaihtuu New Jerseystä Pennsylvaniaan ja mikä tietysti tärkeintä: ensimmäisen ikäluokan varsoista pidetään.

3. Chapter Seven

Chapter Seven on hyvä ori ja oikeassa osavaltiossa hintoja ajatellen. Mutta tässä ikäluokassa Chapter Seven sai vähän tammoja ja tammojen taso oli normaalia huonompi. Hyvä ori jää kauas kakkospaikasta tammojen tason takia.

4. Cantab Hall

Cantab Hall on ollut Muscle Hillin perintöprinssi jo vuosien ajan. Jenkit kyllästyvät ennen pitkää kakkoseen. Kun samalla Cantab Hall oli tätä ikäluokkaa tehtäessä kipeänä ja varsoja tuli normaalia vähemmän ja huonommista tammoista lienee keskihinnn lasku selviö.

5. Muscle Mass

Hienosti kohti parhaiden oriiden kärkeä tavallisilla tammoila nouseva Muscle Mass siirtyy tämän ikäluokan kanssa New Yorkista Ontarioon. Tämä laskee keskihintoja. Samoin tammojen taso ei ole kovien kilpailjoiden luokkaa. Mutta ori on hyvä ja varsoista maksetan kyllä!

6. Kadabra

Kadabra on ollut vuosien ajan Ontarion yksinvaltias. Nyt kilpailua kovenee monen hyvän oriin toimesta: Muscle Mass, Royalty For Life, Archangel ja kumppanit tekevät Ontarion kilpailusta paljon kovempaa.

7. Credit Winner

Vanha Credit Winner on edelleen kilpailukykyinen ori. New York on myös hinnoille kovin hyödylinen paikka.

8. Trixton

Trixtonin siitosuran huippualun puolesta puhui kaikki: Hambovoittaja, maailman paras suku, iso ja hieno ori, parhaat kasvattajat, valmentajat ja tammat, suuri ikäluokka! Mutta ikäluokan näytöt eivät vielä tyydytä ostajia. Vaikka lahjakkuuksia on, niin niitä pitäisi olla enemmän. Moni uskoo, että Trixtonin varsat parantavat paljon 3-vuotiaiksi kuten ori teki itsekin. Pakko onkin parantaa, sillä muuten suosio laskee nopeasti! Sijainti New Jerseyssä ei nosta hintoja!

9. EL Titan

Lahjakas EL Titan on itse asiassa aloittanut erinomaisesti. Ikäluokat ovat kuitenkin valitettavan pieniä ja oriin astuma tammakanta on kovin keskinkertaista. Kun oritta ei ole syndikoitu, niin nykymarkkina rankaisen armotta. EL Titanin taustalla ja tuloksilla oriin pitäisi olla paljon korkeammalla, mutta mailma ei ole aina reilu ja ilman huipputammoja ja surempia ikäluokkia ura ei saa oriin ansaitsemaa nostetta.

10. Royalty For Life

Hambovoittajan aloitus on selkeästi lupaava. Jopa ilman huipputammoja Royalty For Life näyttäisi pärjäävän hyvin. Hintoja nostaa varsojen selkeästi hieno rakenne.

11. Donato Hanover

Pari vuotta sitten aivan kärjessä ollut Donato Hanover on kovassa laskussa. Edes huipputammat eivät auta jos ja kun varsat eivät voita lähtöjä. Lahjoja on, mutta ne pahat rakenneviat laskevat kestävyyttä: leväe rinta, lyhyet etuvuohiset, pitkä selkä ja suora lautanen eivät ole etuja. Tammavarsat ovat paljon oriita parempia. Ilman huipputammoja ja sijoituspaikkaa Hanoverillä ori olisi paljon alempana

12. Archangel

Monelle on yllätys, että upea Archangel on näinkin korkealla. Varsat kuitenkin pärjäävät paremmin kuin tammakanta antaisi olettaa. Varsoja tulee aina suhteessa pienelä prosentilla, mikä pienentää ikäluokkia

13. Sebastian K

Hanover on satsannut paljon ME oriiseen. On kuitenkin vaikea uskoa, että jenkkien ostajat satsaisivat suuria rahoja Sebastian K:hon ennen kuin näyttöjä radoilta tulee (jos tulee)

14. Swan For All

Indianan täysin suvereeni valtias on lähettänyt hyviä varsoja jo Grand Circuit kisoihinkin. Hinnat nousevat, mutta Indianassa ei makseta huippuhintoja

15. Explosive Matter

Tässä on ori, joka olisi ansainnut enemmän! Varsat ansaitsevat hyvin rahaa, varsinkin verrattaessa oriille annettujen tammojen tasoon. Explosive Matter on kaiketi tuomittu Hanoverin taholta olemaan vain hyvä kun huipputammoje ei juuri eksy Explosive Matterille!

16. Conway Hall

Vanha Conway Hall pitää kiitettävästi pintansa ansiotilastoissa! Tammat eivät ehkä ole parhaita, mutta niin ne varsat vaan ansaitsevat hyvin dollareita!

17. Andover Hall

Oriin ainoat hyvät tammat tulevat Hanoverilta. Syndikoimattomuus rankaisee kovalla kädellä, kun tammojen määrä laskee vuodesta toiseen. Andover Hall pystyisi edelleen jättämään tähden, mutta se vaatisi isompia ikäluokkia, parempia tammoja ja huippuvalmentajia. Pennsylvania pelastaa edes tämän sijoituksen.

18. Yankee Glide

Erittäin hyvä ori Yankee Glide vetäytyi sairastelujen jälkeen kotitilalleen Kentuckianalle Kentuckyyn. Tammakanta romahti ja Pennsylvanian rahat ovat nyt tavoittamattomissa. Yankee Glide on edelleen yksi huippuoriista, mutta huippuorikin tarvitsisi huipputammat ja erinomaisen kasvattajan myydäkseen kalliin varsan.

19. Uncle Peter

Oriin ensimmäinen ikäluokka myi kalliita varsoja viime vuonna. Varsat ovat ok, mutta eivät riittävän hyviä etä hintataso ei laskisi.

20. Triumphant Caviar

Hyvä ori jää pikkutilalla edelleen ilman huipputammoja ja isoa haaremia. Yksikiveksisyys ja keskinkertainen sperman laatu/määrä ei helpota tilannetta

21. Wishing Stone

Pikkuori tekee hyvää työtä pienellä ja heikohkolla tammakannalla. Moni kuitenkin pitää varsoista

22. Muscle Massive

Itse asiassa Muscle Massiven 2-vuotiaat ovat hyviä maineeseen nähden. Hambovoittajan kohdalla kuitenkin suuret odotukset eivät täyttyneet, joten hinnat laskevat.

23. Manofmanymissions

Tämän oriin varsat tuntuisivat sopivan paremmin Eurooppaan! Hyvin loppua tulevat varsat ovat minusta ihan asiallisia. Mutta se ei nosta hintaa kun ansiot eivät kasva

24. Cash Hall

Cash Hall jättää hyviä aikuisia kilpahevosia. Se ei kuitenkaan ole jenkkiostajien mieleen, joten hinnat matelevat halpoina.

25. Break The Bank K

Revenuen poika oli nopea, mutta kuuma. Varsoista muutama väläyttelee, mutta se ei riitä.

26. Crazed

Credit Winnerin poika on jättänyt oikeinkin hyviä avoimen sarjan oriita ja ruunia. Tammat puolestaan ovat monen painajaisen kohteita.

27. Dejambro

Dejambron varsoista odotettiin paljon Ohiossa muutama vuosi sitten. Isot tammamäärät eivät auttaneet vaan ura on syöksykierteessä

28. Angus Hall

Tosi vanha Angus Hall pärjää edelleen kohtuullisesti varsojensa kilpailunäytöillä. Pohjois-Amerikassa huutokaupoissa on kuitenkin vaikea saada vanhojen oriiden varsoja myytyä, joten Anguksen varsat jäävät usein kasvattajilleen.

MAS