Pohjois-Amerikan siitosoreista

Tässä blogissa pyrin antaman oman mielipiteeni Pohjois-Amerikan siitosoriiden paremmuusjärjestyksestä. Korostan että kyseessä on minun oma mielipiteeni.

Tarkoitukseni on poistaa ulkoisten tekijöiden (tammakanta, osavaltio, jälkeläisten määrä ym) vaikutus ja tarkastella oriiden kykyä periyttää ravinopeutta. Tarkastelussa ovat mukana vain ne oriit, jotka vaikuttavat aktiivisesti Pohjois-Amerikassa vuonna 2018 ja joilla on kilpailuikäisiä jälkeläisiä.


1. Muscle Hill

Ori oli minun näkemykseni mukaan paras kilpahevonen Maailmassa kautta aikojen. Sen rakenteessa on ’heikkouksia’, kuten vonoja jalkoja ja sivuttaissiirtyneitä niveliä, mutta ravinopeuden ja kilpailupään periyttäjänä ori on juuri nyt omaa luokkaansa Maailmassa.

Muscle Hill on myös muuttanut ravihevosen ihannerakennetta (kuten poikkeuksellisilla periyttäjillä on tapana). Muscle Hill on itse reilusti etukorkea valtavasta säästään johtuen. Se on karpinselkäinen (kyttyrä selässä), eivätkä jalatkaan ole ihan suorat. Mutta Muscle Hillillä on suhteellisen kapea rinta ja valtava rinnan syvyys yhdistettynä poikkeukselisen suureen säkään. Lyhyt selkä kuuluu asiaan nykyään. Lautanen on luisu ja poikkeuksellisen pitkä. Lisäksi takasääri on hyvin lyhyt ja etuvuohinen pitkä.

Kuten lähes kaikki huippuoriit, myös Muscle Hill jättää jokseenkin kaikkiin varsoihinsa voimakkaan oman leimansa: varsoista näkee nopeasti kuka on niiden isä.

Oriilla on tietysti myös heikkoutensa: jalat eivät aina kestä tarkkaa katsomista. Tammat eivät ole ihan yhtä hyviä, kuin oriit…. Tosin nekin ovat parhaita tammoja. Myös hyvin tavallisia varsoja löytyy; eihän mikään ori ole täydellinen. Muscle Hill siirtyi takaisin New Jerseyhyn, mikä luonnollisesti pienentää (tavallisten) varsojen mahdollisuuksia ansaita rahaa. Muscle Hillin asemaa on kuitenkin vaikeaa uhata.

2. Chapter Seven

Ori oli erittäin hyvä kilpahevonen, jonka uraa kuitenkin varjostivat sairastelut ja niistä johtuvat pidemmät kilpailutauot. Chapter Seven pystyy jättämään huippuvarsoja hyvällä prosentilla; sekä oriit että tamma menestyvät. Oriin ’kirous’ on sijoituspaikka sinänsä tasokkaalla Blue Chip Farmilla New Yorkissa: Kun farmi on ’kaukana’ suurista siittoloista ja New York ei hyväksy siirtosperman käyttöä osavaltiorajojen yli, niin Chapter Sevenillä astutettavat tammat pitää kuljettaa New Yorkiin astutettaviksi. New Yorkin pohjoisemmassa osassa on paljon myöhäisempi kevät, kuin vaikka Pennsylvaniassatai Kentuckyssä mikä vaikeuttaa tammojen aikaisia siemennyksiä. Lisäksi osavaltion kilparadoista suurin osa on erittäin kehnoja puolen mailin ratoja: tässä Chapter Sevenin varsat ovat huonoja: lähes kaikilla niistä on vaikeuksia nuorina kallistamattomissa tiukoissa kaarteissa kivikovilla radoilla. Chapter Seven olisikin paljon parempi sijoitettuna johonkin muuhun osavaltioon. Tamojen taso muualla kun on korkeampi.

Chapter Sevenin varsat ovat kevyitä; usein pieniluisia. Urheilullisia ja keskikokoisia. Niillä on isälinjalta peritty erinomainen juoksupää. Chapter Sevenin huippuvarsoja moititaan joskus lyhyistä kilpailu-urista; osasyynä lienevät kotiosavaltion huonot radat.

Chapter Sevenistä ei myydä pakastespermaa ulkomaille. Tämä on nostanut oriin suosiota edelleen. Sama käytäntö on nyt voimassa oriin pojalla Walnerilla ja keskustelu kulkee siihen suuntaan, että huippuoriiden pakasteen myynti Eurooppaan voi vähentyä huomattavastikin jo lähivuosina. Tämän uskotaan nostavan jenkkivarsojen huutokauppahintoja samoin kuin hyvien 3-vuotiaiden jälleenmyyntihintaa.

3. Father Patrick

Aikansa lahjakkain ravuri aloitti ensimmäisellä pienellä ikäluokallaan erinomaisesti! Tulokset olivat hyviä nimenomaan erinomaisia olosuhteet huomioiden: ei suurta määrää, ei huippukasvattajia kuten yleensä, huipputammoja vain rajoitetusti. Toinen ikäluokka on tulossa, ja siinä kaikki nämä suureet paranevat paljon: on kaikki huippukasvattajat mukana, on huipputammoja, on lukumäärää. Eli mitä ikinä FatherPatrick sai aikaan ensimmäisellä ikäluokallaan pitäisi vähintääkin tuplaantua toisella ikäluokalla. Ja kolmas ikäluokka saa vielä paremmat rakennusaineet.

Father Patricin ainoa kysymysmerkki on: taistelevat sen jälkeläiset edelleen kun starteja tulee lisää? Jos taistelevat, niin Father Paric voi jopa nousta haastamaan Muscle Hilliä ja Chapter Seveniä.

Rakenteellisesti Father Parick on parannettu painos Cantab Hallista: hyvät vuohiset, loivempi lapa ja matalampi etujalan askel joka tuottaa lisää askelpituutta. Edelleen on nähtävissä Cantab Hallin suppuvarpaisuutta ja melomista, mutta paljon lievempänä, kuin Father Patricin isällä Cantab Hallilla. Yllättävää kyllä Father Patrick jättää myös pienehköjä varsoja.

4. Muscle Mass

Muscle Mass oli, kuten yleensä onnistuvat periyttäjät, loistava 2-vuotias: ori voitti kaikki starttinsa ja teki ME:n toisessa startissaan! 3-vuotiaana menestys oli vaisua ja ori siirtyi siitokseen Harrisburgin huutokaupan kautta.

Muscle Mass ei ole koskaan saanut astua parhaita tammoja, mutta varsat kulkevat ja voittavat. Ori on näyttänyt kykynsä jo kilpaillessaan esim Kadabraa ja Chapter Seveniä vastaan New Yorkissa ja Ontariossa. Lähtötilanteestaan ja köyhemmästä farmistaan johtuen Muscle Mass ei pysty voittamaan Pohjois-Amerikan oritilastoa, mutta se on yksi aikamme parhaista ravinopeuden periyttäjistä!

Muscle Massin varsat ovat hyvän kokoisia, hyväjalkaisia ja osaavat ravata heti opetuksesta alkaen. Lisäksi Muscle Mass kuuluu niihin harvoihin oriisiin, jotka pystyvät jättämään huippuhevosia tavallisemmistakin tammoista.

5. Cantab Hall

Ikuiseksi kakkoseksikin tituleerattu Cantab Hall on pienine vikoineenkin hyvä siitosori. Kaikki Cantabin varsat osaavat ravata kovaa jo nuorina. Valmentajilta nuo varsat vaativat kuitenkin paljon: kun ne ovat niin poikkeuksellisen aikaisia ja nopeita, niin vaatii ymmärrystä olla ajamatta liian kovaa liian aikaisin. Samoin vaatiin ymmärrrystä ajaa treeniporukan parhaalla varsalla kuukausien ajan viimeisenä ja koskan lisää pyytämättä. Samoin vaatii paljon kuskeilta ajaa ensimmäiset viisi starttia pyrkimättä muuhun kuin siihen että varsa on voimissaan maalissa. Varsinkin kun tietää että pystyisi voittamaan. Jos Cantab Hallin varsa sitten saa tarvitsemnsa alun uralleen, niin se on hyvä kilpahevonen monen vuoden ajan.

Rakentellisesti Cantab Hallin varsojen heikkoudet ovat vuohisissa, jotka ovat usein liian vennot ja pitkät (pitkä ei ole vika jos vuohinen ei ole vento). Samoin suurin osa varsoista on suppuvarpaisia ja varsat melovat. Toinen ’vika’ on usein pysty lapa, mikä taas tuottaa liian ylös/alas liikkuvan atujalan liikkeen joka taas tuo lyhyen askelpituuden.

6. Kadabra

Kanadan kuninkaan Kadabra huippuvuoden alkavat käydä kohti loppua, mutta vielä ori on huipulla! Kanadassa mikään ori ei saa ihan yhtä hyviä tammoja, kuin USA:ssa. Kadabra on kuitenkin koko ajan pystynyt pysymään isojen kisojen voittajien listoilla. Kuitenkin kilpailu Kanadassa kovenee nyt uusien oriiden myötä edelleen ja on vain ajan kysymys milloin tämä vaikuttaa Kadabran tammakantaan ja sitä kautta tuloksiin. Oriit kuten Muscle Mass, Royalty For Life, Resolve, Archangel tekevät Kanadasta kovatasoisen entiseen verrattuna.

Kadabra on vuosien saatossa profiloitunut yhä enemmän tammojen periyttäjäksi. Kadabran tyttäret ovatkin kiistatta ravimaailman ehdotonta elittiä! Orivarsat menevät myös hyvin, mutta ne ovat usein liian isoja ja raskaita. Usein kuuleekin sanottavan: Kadabran varsa on paras, jos se ei muistuta isäänsä tai isän tyypillistä varsaa! Kevyt ja jalo Kadabran varsa onkin erittäin haluttu kaikkialla.

Rakenteellisesti Kadabran heikkous on lyhyt ja raskas runko. Oriin varsoilla on lähes aina hyvät jalat, erinomainen säkä ja syvä rinta lisättynä loistavaan takajalkaan ja lyhyen selkään. Lyhyt takasääri luisu ja leveä lautanen.

7. Trixton

Trixtonin ensimmäinen ikäluokka oli Father Patricin tavoin 2-vuotias 2018. Varsat aloittivat isänsä tavoin ’hitaasti’, mutta kuten Trixtonkin ne paransivat pikkuhiljaa loppukautta kohti. Jos varsat parantavat 3-vuotiaiksi yhtä paljon, kun Trixton itse paransi, niin ori voi nousta edelleen. Mutta tuon näemme vasta ensi vuonna.

Trixtonin ensimmäinen ikäluokka sai melkein kaiken: mukana oli kaikki huippukasvattajat ja huipputammat. Lukumäärä oli maksimissaan. Osavaltio New Jersey oli ainoa, missä oli parantamisen varaa. Kirjoitin aiemmin että jos Trixton ei ole 2-vuotiaiden tilastossa kolmen parhaan joukossa vuoden lopussa, niin se on suuri pettynmys noilla taustoilla. Juuri nyt sijoitus on viides ja neljäs sija vuoden lopussa on todennäköinen. Mutta silti vuosi oli lievä pettymys Hambovoittajalle, jolla on maailman paras suku. Pysyäkseen suosiossa Trixtonin pitää siis parantaa ensi kaudeksi. Muuten huipputammat valitsevat uudet oriit. Kilpailu on kovaa.

Rakenteellisesti Trixtonin heikkous on heterogeenisyys: varsoja on kaikkia kokoja ja ne ovat hyvin eri näköisiä. Trixton ei näytä pystyvän jättämään varsoihinsa omaa leimaansa, mikä on kovin tärkeää monille ammattikasvattajille.

8. EL Titan

Se että EL Titan on näin korkealla listalla on valtava kehu oriille: Sitä ei syndikoitu ja yksikään farmi ei tukenut oriin uraa täydestä sydämestään. Samalla ori ei pystyne ottamaan vastaan suurta määrää tammoja sperman laadusta johtuen. Mutta paikalla siittolassa ori saa tammat kantaviksi. Ilman huipputammoja operoinut ori jättää hienoja, hyväkokoisia ja lahjakkaita varsoja. Varsojen rakennekin on minulle mieleen! Parempia kun mihin taustat antaisivat mahdollisuuden!

Kysymys kuuluukin: olisi huipputammoilla ja huippukasvattajien kanssa operoiva EL Titan ehkä jopa TOP3 ori koko Pohjois-Amerikassa? Minun mielestäni voisi hyvinkin olla! Toki näytettävää on vielä paljon, mutta pohjat ovat loistavat.

Toinen kysymys kuuluu: Saako tämä hieno ori milloinkaan ansaitsemaansa mahdollisuutta? Saako EL Titan minään vuotena astua 70 huipputammaa parhailta kasvattajilta? Tuskin. Jenkkikasvattajat sijoittavat lähes poikkeuksetta parhaat tammansa oriille, joista he itse omistavat riittävästi osuuksia. Siksi EL Titan joutunee tyytytymään pienkasvattajien tavallisempiin tammoihin ja huippusiittoloiden sattumalta tyhjiksi jääneisin hyviin tammoihin, jotka on helppo lähettää New Yorkiin astutettaviksi. Raviurheilu kun on materiaaliurheilua: paraat tulokset tulevat aina suurelta osin parhaan kaluston avustamana. Mutta onneksi ei aina.

9. Explosive Matter

Hanoverille täyteoriiksi tähtien taakse tullut Explosive Matter peri Sj’s Caviarin tammat ja pesi Caviarin tulokset puhtaasti samoilla ehdoilla. Samalla Explosive Matter pesi Andover Hallin, Donato Hanoverin ja Muscle Massiven paljon huonommalla tammakannalla kuin mitä vastustajat saivat. Hanoverin orikannan heiketessä vauhdilla Explosive Matter ottaa kakkosoriin paikan Cantab Hallin takana.

Explosive Matter on pystynyt jättämään niin tasoa, kuin absoluuttisia huippuja. Niin tammoja kuin oriit/ruuniakin. Rakenteellisesti varsat ovat hyväjalkaisia ja sopivat kokoisia/kevyitä. Varsojen heikkous on rinnan syvyydessä ja heikossa säässä. Mikäli Explosive Matterin varsalla on iso ja vahva sekä sekä syvä ja kapea rinta, niin tulos on lähes poikkeuksetta hyvä hevonen. Kaikki kun ravaavat; vain jaksaminen on kysymysmerkki. Moni orivarsa päätyy ruunaksi osin johtuen kiertyneistä kiveksistä.

10. Archangel

Archangel on ehkä kaikkein hienoin Pohjois-Amerikassa vaikuttava siitosori (ravuri). Tammakanta ei ole ollut loistavaa, mutta hyviä varsoja tulee kiitettävästi. Toki starttaamis% on toistaiseksi matala johtuen ehkä tammojen ja kasvattajin tasosta. Ori on kuin kevyesti parannettu painos isästään Credit Winneristä.

Jos ja kun varsamäärät kasvavat ja tammojen laatu nousee, niin ori pystyy pysymään näillä sijoilla kauan.

11. Credit Winner

New Yorkin vanha mestari pitää edelleen asemansa kelvollisten oriiden listoilla. Mailin radoilla voima ei tahdo riittää, mutta lyhyillä radoilla (New York) minkään muun oriin varsat eivät ravaa karteita yhtä sulavasti kuin Credit Winnerin varsat- Ja minkään muun oriin varsat eivät pysy yhtä hyvin terveinä kuin Credit Winnerin varsat, kevyitä kun ovat. Aika kuitenkin toimii Credit Winneriä vastaan, joten pudotus jatkuu vuosi vuodelta kunnes eläkepäivät kutsuvat.

Rakenteellisesti Credit Winner erottuu muista: Varsat on usein tehty kuin useammasta osasta. Loistava säkä, kapea/syvä rinta ovat tulosten tae. Samalla kuitenkin pitkä selkä, suora ja kapea lautanen ovat kuin eri hevosesta. Pieniluiset jalat eivät ole plussaa varsinkin kun etusääri on usein liian pitkä ja sääri on supistunut. Etujalat ovat usein myös sapelissa. Kuitenkin Credit Winneriläisten jalat kestävät, vaikka teoreettisesti niidenei pitäisi kestää. Kevyt ja helppo ravi sekä erittäin kevyt runko auttavat.

On muistettava että Credit Winner jättää myös poikkeuksellisen hienoja varsoja, joilla ei ole mitää isän yleensä tuottamia rakenneheikkouksia: Archangel, RC Royalty ja Here Comes Herbie ovat esimerkkejä hyvistä Credit winneriläisistä jotka ovat paitsi rakennehevosia, myös loistavia kilpahevosia ja siitosoriita.

12. Swan For All

Andover Hallin poika Swan For All tulee täysin erilaisesta tausta kuin muut: ori astuu Indianassa, jossa on erittäin nopeat radat ja heikompi vastus vaikka palkinnot ovat hyviä. Swan For All on kuitenkin ansainnut jättämällä myös koko USAssa menestyviä varsoja, kuten Hannelore Hanover ja Swandre The Giant.

Kotonaan Indianassa Swan For All on yksinvaltias, mutta koko Pohjois Amerikan tasolla sijoitus pitää ansaita udelleen vuosittain.

13. Conway Hall

Pienempien kasvattajien käyttämä Conway Hall pitää tiukasti kiinni asemistaan, vaikka taustojen puolesta sen ei pitäisi olla mahdollista. Vuodesta toiseen Conway Hall tuottaa tavallisista tammoista hyviä ikäluokkahevosia kaikille tasoille. Hyvä kilpailupää korjaa usein pienen koon tuomat haasteet ja Conway Hall jatkaa hyvällä tasolla.

14. Andover Hall

Andover Hall astui koko Pohjois-Amerikan parhaat tammat vielä joitain vuosia sitten. Varsojen tulokset olivat kuitenkin kovin heterogeenisiä, ja kun ori ei ole sydikoitu, niin asiakkaat äänestävät vaihtamalla oria. Andover Hall ei ole 2-vuotiaiden tilastossa edes 20 parhaan joukossa, ja ikiluokkien pienentyessä edelleen lasku jatkuu kohti eläkeikää.

Mikä sitten vei Andover Hallin suosion? Ensinnäkin ori tuli markkinoille täysin erisukuisena vaihtoehtona Valley Victory tammoille. Angus Hall oli Kanadassa ja Conway Hallia hallinnoi Mr Leavitt joka ei ollut kovin suosittu. Parhaat tammat tulivat siis lähes automaattisesti Hanoveriila astuvalle Andover Hallille. Varsoissa oli tähtiä, mutta valitettavasti ei tasoa mikä oli omiaan lopettamaan ostajien kiinnostuksen. Samalla loppuivat tammat kun kasvattajat eivät halunneet astuttaa syndikoimattomalla oriilla.

Pitää muistaa että kapasiteetiltaan poikkeukseilisen kova Andover Hall oli aina erikoinen tapaus: ori jonka älykkyysosamäärä oli valmentajan ja hoitaja mukaan matala, mutta kapasiteetti valtava. Andover Hall ei esimerkiksi voittanut lähtöäkään muualta kuin johtopaikalta. Kasvattajille oli helppoa jättää ori käyttämättä.

Andover Hall pystyisi edelleen jättämään uuden tähden tyyppiä Nuncio. Ori on edelleen kapasiteetiltään hyvää luokkaa, mutta ne luokkatamat joita jokainen ori tarvitsee tehdäkseen tulosta eivät nyt tule Andoverille (Pohjois Amerikassa). Tulos on unohdus ja kierre vie kohti joko eläkettä tai siirtoa Eurooppaan. Jos Andover saisi itselleen sopivia tammoja; siis niitä keskimääräistä älykkäämpiä, se pystyisi menestymään edelleen. Tai ainakin jättämään uusia tähtiä.

15. Donato Hanover

Aikansa supertähti radoilla Donato Hanover! Oriille kehitettiin kaikkien aikojen tasokkain syndikaatti mikä takasi parhaat tammat mitä ravimaailmasta löytyi. Silti tulokset heikensivät tammakantaa, mikä puolestaan heikensi Donaton varsojen tasoa. Parissa vuodessa Donaton varsojen keskihinta on tippunut kolmannekseen!

Suuret odotukset eivät täyttyneet ja vastareaktio näkyy täytenä romahduksena kaikilla rintamilla. Varsinkin Donaton orivarsoja haluaa harva eikä siinä auta että tammat menevät hyvin; kun odotukset olivat katossa.

Mikä sitten tuhosi Donato Hanoverin uran siitostykkinä? Ensin oli tietysti isä Andover Hall: kun sen maine meni, niin se heijastui Donatoon. Tärkeintä oli kuitenkin rakenneviat, jotka heijastuivat kilpailutuloksiin. Donaton varsoilla (ei aina tammoilla) on useita tyyppivikoja: Liian leveä rinta lienee se yleisin ja pahin: tulee lyöntejä takajalkoihin ja suuria vaikeuksia ravata kaarteet; myös vaivat lisääntyvät: Varsat eivät kestä starttaamista. Pitää muistaa että Donato itse ei kilpaillut kuin ainoastaan mailin radalle: kaarteet eivät luonnistuneet muualla!. Pitkä selkä on melkein yhtä suuri rakennevika. Lisänä tulee vielä lyhyt etuvuohinen ja suora lautanen. Kun nämä kaikki ovat usein samassa hevosessa, niin hevonenhan ei kestä eikä pysty ravaamaan kaarteita.

Samalla pitää antaa tunnustusta: JOS on olemassa oikein rakennettu Donatolainen (melkein aina tamma), niin se pystyy edelleen olemaan tähti.

16. Royalty For Life

Hambovoittaja aloitti 2-vuotiailla Kanadassa ja oli tilastollisesti lähes tasoissa Kadabran, Archangelin ja EL Titanin kanssa. Tavallisilla tammoilla tulos on hyvää tasoa. Tammat voivat olla kuumia, mutta kaikilla varsoilla on kova vauhti ja kapasiteetti. Kun ottaa huomioon halpa maksu (5.000 Kanadan Dollaria), niin hintaluokassaan ori on hyvä.

17. Wishing Stonen

Pieni ja hyväpäinen Wishing Stone kuuluu oriisiin jotka eivät kai koskaan saa mahdollisuutta. Varsat kulkevat kuitenkin hyvin ja lähes kaikki pysyvät terveinä ja starttaavat. Selkeästi positiivinen ori!

18. Triumphant Caviar

Aikansa ME ori kuuluu myös kategoriaan hyvät oriit joilla ei ole mahdollisuuksia tavallisten tammojen takia. Ori jättää hienoja varsoja jotka tulevat hyvin starttiin ja tienaavat kiitettävästi rahaa. Mikä tahansa oriista sijoilla 16-18 voisi olla TOP10 ori jos ne saisivat edes pikkuisen paremman mahdollisuuden.

19. Crazed

Credit Winnerin kevyt ja kuuma poika jättää hyviä orivarsoja, joista muutama on jopa noussut hyväksi avointen lähtöjen ravuriksi. Tammavarsat ovat usein kuumia, happamia ja ilkeitäkin.

20. Muscle Massive

Hambovoittaja joka sai hyvän mahdollisuuden Hanoverillä. Varsat ovat ravureita, mutta usein raskaita ja kömpelöitä eikä niissä ole veljen Muscle Massin luokkaa. Suurin ero tulee kuitenkin terveydessä: Muscle Massin varsat aloittavat usein hyvin, mutta kun syksy tulee niin tulokset loppuvat.

Ori voisi sopia paremmin Pohjoismaihin?

21. Cash Hall

Aikansa suurlahjakkuus, joka ei itse pysynyt terveenä. Varsat ovat usein hyviä vanhempina eikä ori ole kehno.

22. Deweycheatumnhowe

Aikansa Hambovoittaja ja tähti ei onnistunut siitoksessa huipputammoista huolimatta

23. Uncle Peter

Yksi viime vuosien suurimmista pettymyksistä! Ori sai hyvät tammat Ohiossa, määrääkin oli. Mutta varsat eivät taistele eivätkä jaksa

24. Dejambro

Hyvä kilpahevonen sai paljon tammoja Ohiossa. Tulokset eivät riitä ja ori jäi Uncle Peterin kanssa täysin pienten ikäluokkien Broadway Hallin, Triumphant Caviarin ja Wishing Stonen jalkoihin.

Enemmän tai vähemmän eläkkeen puolella ovet edelleen potentiaaliset Yankee Glide (eläköytyi juuri), Muscles Yankee ja Angus Hallkin. Jokainen noista pystyisi edelleen jättämään hyvä hevosen.

Edellisen selventämiseksi alla on näkemykseni huutokaupassa myydystä varsasta eri oriista. Tässä oletan, että varsan emä on aina sama, samoin kasvattaja, huutokauppa, varsa yksilönä ym Ainoa muuttuva suure olisi isä:

Muscle Hill                   100.000

Chapter Seven               70.000

Father Patrick                65.000

Muscle Mass                 50.000

Cantab Hall                    45.000

Kadabra                          40.000

Trixton                            38.000

EL Titan                          40.000

Explosive Matter          30.000

Archangel                      28.000

Credit Winner               25.000

Swan For All                  20.000

Conway Hall                  25.000

Andover Hall                 20.000

Donato Hanover           15.000

Royalty For Life             17.000

Wishing Stone               15.000

Triummphant Caviar     15.000

Crazed                             13.000

Muscle Massive             13.000

Cash Hall                         13.000

Deweycheatumnhowe   6.000

Uncle Peter                      5.000

Dejambro                         5.000

Justice Hall                       8.000


Vanhoista ja lähellä eläkettä olevista oriista Yankee Glide ja Muscles Yankee olisivat n 30.000 tasolla.