Huutokaupat ympäri maailman alkavat!

Huutokaupat ympäri Maailman alkavat! Jaan nyt näkemykseni Pohjois-Amerikassa myytävien varsojen kaupallissuudesta ’parhaimmuus’ järjestyksessä!

 1. Chapter Seven

Chapter Sevenin varsat voittavan nyt lähes ’kaiken’. On ihan sama onko kyseessä oriit tai tammat! Tätä on jo ennustettu useaman vuoden ajan! Oriin varsoilla on poikkeuksellinen askelpituus ja sitä kautta nopeus. Varsat eivät ole suuria, mutta ne jaksavat, yrittävät ja ravaavat kiitettävästi.

Edelleenkään Chapter Seven ei astu parhaita tammoja koska se on sijoitettuna suhteellisen pohjoiseen New Yorkin osavaltioon. Lisäksi siirtospermaa ei juuri saa eikä pakastettakaan ole käytettävissä. Vakuuttavaa jälkeä!

 1. Walner

Chapter Sevenin poika aloitti täydellisesti. Ori sai ja saa edelleen parhaat tammat ja varsoissa on valtava luokka! Valtavat odotukset eivät silti aivan täyty, kun isän Chapter Sevenin lyöminen on vaikeaa. Orrista olisi olemassa erittäin tasokasta pakastespermaa, mutta sitä ei anneta kuin osuuden oriista omistaville. Omistajillekin vain 1 astutus/vuosi/ osuus joten varsojen määrä ei nouse liikaa, eikä näitä juuri saa Euroopasta.

 1. Muscle Hill

Vanha kuningas alkaa menettää huipputammansa, kun kantavuus ei toimi kuten ennen ja jenkit halajavat jo uutta! Myynti osuuksia omistamattomille lopetettiin. mikä nostaa kuitenkin varsojen hintoja! Muscle Hill on edelleen loistava siitosori, mutta ykköseksi palaaminen vaikeutuu vuosi vuodelta!

 1. Greenshoe

Valtavan nopea ja lahjakas ori. Varsoja kehutaan ja hinnat tulevat nousemaan korkealle! Greeshoe voi jopa päästä top3 listalle. Tämä neljän suuren kärki onkin paljon muita edellä!

 1. Father Patrick

Paremmilla tammoilla ja isommalla ikäluokalla ori tekee uutta nousua! Hyvä oro oikealle tammalle!

 1. Cantab Hall

Vanha ’ikuinen kakkonen’ on edelleen hyvä ja haluttu ori. Nämä viimeisetkin ikäluokat pitävät oriin kärki kympissä!

 1. Bar Hopping

Ensimmäinen ikäluokka oli tasokas. Vain tähti puuttui. Sitten tuli vielä upea Bella Bellini. Kuten kaikille oriilla niin 3-4 ikäluokkien kanssa taso laskee, kun tammojen laatu on huonompi. Bar Hopping on kuitenkin hyvä ori ja se pysyy kärkipäässä pitkää! Haittana on huonompi tiinehtyvyys, mikä pakottaa vähentämään tammamäärää ja estää siirtosperman määrän. Tästä jotuen tien huipulle on tukossa!

 1. Six Pack

Muscle Massin poika tuo ensimmäisen ikäluokkansa myyntiin! Sijoituspaikka on kovin mahdollinen! Sire stakeseissa ovat vastassa Walner, Muscle Hill ja Tactical Landing. Ori on kuitenkin hyvä!

 1. Tactical Landing

Suuren kapasiteetin Muscle Hill ori! Varsat ovat isoja ja alku oli hidas. Mutta mitä pidemmälle 2-vuotiskausi etenee, sitä paremmalta näyttää! Tätä oria pitää seurata!

 1. Muscle Mass

Kanada uusi valtias! Varsoista ei kuitenkaan Kanadassa makseta USA hintoja, joten ihan kärkeen hinnoissa ei ole asiaa. Hyvä ori tuottaa niin tasoa, kuin huippujakin, joten Muscle Mass hallinnee Kanadassa pitkään.

 1. Kadabra

Pohjois-Amerikassa myydään viimeisiä Kanadan kuninkaan varsoja. Vielä muutama ensi vuonna tulossa. Loistava ura ja aina vaan menestyvät varsat pitävät oriin kaupallisesti korkella!

 1. International Moni

Love Youn poika itsestään Moni Makerista. Varsat ovat aloittaneet hyvin ja laajalla rintamalla. Hanover takaa tammat ja ori tekee nousua! Tulisipa vielä se yksi tähti!

 1. Swan For All

Hyvä Andover Hallin poika Indianasta saa vihdoin kovan haastajan! Mutta oriin varsoista maksetaan edelleen!

 1. Helpisontheway

Chapter Sevenin poika on aloittanut todella vahvasti! 2-vuotiaat ovat tasokkaita. Jos trendi jatkuu, niin Indiana saa uuden kuninkaan nopeasti! Erittäin lupaava ori!

 1. Creatine

Hyvää jälkeä huonoista tammoista tehnyt Andover Hallin poika ei vielä ole tässä kaupallisuus arviossa niin korkella kuin pitäisi. Syy ei ole oriissa vaan sen saamissa tammoissa. Ori todennäköisesti nousee paljon kun varsat hyvistä tammoista tulevat kilpailu ikään!

 1. Trixton

Isot odotukset eivät aina auta. Orivarsat ovat huonoja eivätkä ok tammavarsat sitten riitä nostamaan mainetta! Siirto Kanadaan saattaa auttaa uuteen kevääseen!

 1. Crazy Wow

Ori jolla on siitosoriin kilpailu -ura. Hieno ulkonäkö ja iemälinjakin. Mutta kun isä on Crazed. niin harva käyttää! Varsat ovat hienoja ja menevät nyt 2-vuotiaina hyvin! Ansaitsisi mahdollisuuden!

 1. Southwind Frank

Varsat eivät ole kauniita, mutta osaavat ravata ja parantavat valtavasti juostessaan ilman kenkiä! Mainettaan parempi ori!

 1. Archangel

Credit Winnerin hyvä poika pärjää hyvin Kanadassa! ori on hieno ja varsat kulkevat hyvin.

 1. Triumphant Caviar

Vanha ori ei koskaan saa edes mahdollisuuksia, mutta varsat aina pärjäävät hyvin! Isäänsä Sj’s Caviaria parempi periyttäjä!

 1. Conway Hall

Oikein vanha ori. Mutta edelleen moni pitää varsojen hyvästä päästä ja voitontahdosta! Conway osoittautui lopulta sisarus sarjansa parhaaksi siitosoriiksi!

 1. EL Titan

Suvukas ja hyvä ori hintaan nähden! Mutta kun se ei ole syndikoitu, niin tammoja ei tule paljoa. Vahinko! Ei nimittäin ole huono periyttäjä! Olisiko aika kokeilla Eurooppaa?

 1. Long Tom

Ohiossa astuva kevytravinen ori. Kaikki varsat ravaavat ja voittavatkin, mutta luokka ei ihan riitä huipuille. Hyvä ori Ohioon!

 1. Resolve

Muscle Hillin poika jonka ikäluokat ovat pieniä kun ori saa huonosti tammat kantaviksi!Harmi, sillä tämä ori ei ole huono!

 1. My MVP

Itse asiassa hyvä ori! Sperman laatu pitää ikäluokat pieninä, mutta ori kelpaa kyllä!

 1. Dover Don

Andover Hallin poika Indianasta. Ensimmäiset varsat ovat 3-vuotiaita eivät ollenkaan hassumpia! Kilpailu vain on kova eikä Swan For Allin ja Helpisonthewayn lyöminen ole helppoa!

 1. Andover Hall

Aikanaan ykkösenäkin ollut Andover Hall on pudonnut aika kauas! Uusi menestyjiä ei ole tullut. joten Jenkki ostajat katsovat uusia oriita

 1. What A Hill

Muscle Hillin poika, josta odotettiin Ohion parasta. Mutta luokka ei näytä riittävän!

 1. Muscle Massive

Voitti Hambon, mutta ei ollut siitosoriina erikoinen. Ehkä huono 2-vuotiskausi ennusti jo tätä?

 1. Met’s Hall

Aloittelee vasta. On saanut vähän tammoja ja tuskin nousee!

 1. Devious Man

Credit Winnerin poika jättää nättejä varsoja. Mutta kuka nykyään astuttaisi vanhan sukuisella oriilla! Tuomittu vanhan , mutta hyvän sukunsa takia!

32. Enterpise

Ohiossa aloittanut Chapter Sevenin poika ei saanut hyviä tammoja, mutta muutama lupaava varsa on startannut kuitenkin. Tätä pitää vielä seurata ennen arviota!

MAS